DADA’S TROOST – SINGLE PRESENTATIE

DADA’S TROOST – SINGLE PRESENTATIE

Zaterdag 1 april 2023 | Deuren open: 20:00 | Aanvang: 21:00 | Tickets vvk: €5,-
|
&nbsp Deuren open: 20:00
Aanvang: &nbsp |
&nbsp Tickets:

Op 17 maart brengt Dada’s Troost haar nieuwe single “Visit From A Friend” uit. De Helmondse band is een nieuwe weg ingeslagen en deze komen ze op zaterdag 1 april voor het eerst laten horen in Nirwana! 🤘 Het nieuwe Engelstalige werk laat zich best omschrijven als een mix tussen Depeche mode en Red Hot Chili Peppers en is duisterder en melodieuzer dan hun oudere werk. Tickets voor de single presentatie zijn meteen verkrijgbaar! 🎫

Dada’s Troost is een Uniek Artrock trio welke je verbaast en klinkt als een mix tussen Depeche Mode en Red Hot Chili Peppers, rond bassist en zanger Pieter van den Berkmortel, met de garantie op een genre overstijgende zappajaanse liveshow.

Tijdens de coronapandemie werden alle conventies losgelaten. Pieter begon hier met het schrijven van teksten gebaseerd op worstelingen uit zijn persoonlijke leven zoals verlies, verslaving en menselijke relaties. Teksten zijn nu in het Engels, de muziek is duisterder, meer melodisch, maar nog steeds zijn de onderscheidende baslijnen aanwezig. De band ging experimenteren met Electro en instrumenten zoals blazers en mellotron en liet los dat een band zich aan een bepaald genre zou moeten houden. “Als je David Bowie of Nick Cave mag je alle genres verkennen die je wilt, waarom zouden kleinere acts dat niet doen?”. Dit omarmend speelt de band het nieuwe werk naast het oude. Hierdoor komt Dada’s Troost met een fascinerende zappajaanse liveshow, die je in elke muzikale hoek gooit, en je meeneemt in hun reis.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de mannen van Phe. De fundamenten van Phe liggen in Helmond. Uit vorige bands (Ventilators, 24 hour psycho, Divinity etc) en liefde voor de donkere en rauwe groove werd een trio geboren met niet meer ambitie dan om muziek te maken. Invloeden uit stoner, desert, fuzzrock en heavy blues hebben de jams gekneed tot een eigen geluid. Een EP en een album zijn het resultaat. Phe voert je mee in de kalmte van de heavy groove en stonerriffs die onverwacht wenden en draaien.