HISTORIE

Nirwana door de jaren heen

Jeugdcentrum Nirwana werd in 1970 opgericht aan de Florastraat in Lierop. Vanaf dit moment stond Nirwana voor jeugd en jongerenwerk. In 1976 verhuisde Nirwana naar de Meervensedijk en slechts zes jaar daarna vestigde het jongerencentrum zich op de huidige locatie: Meervensedijk 4.

In de jaren daarna stonden bands zoals Rowwen Hèze en De Dijk in een uitverkochte zaal. Maar Nirwana organiseerde activiteiten voor een breed publiek, zo vond in 1993 de 18de editie van het jaarlijkse voetbaltoernooi plaats. Maar dit was niet de enige reden dat 1993 zo’n mooi jaar was. Dit was namelijk ook het jaar waarin Nirwana vol trots haar nieuwe gebouw opende.

Nirwana is een tent waar alles mag, alles kan en waar iedereen alles goed vindt. Dit werd groots gevierd tijdens het 25-jarig jubileum in 1995. Nirwana wordt daarnaast vanaf de start volledig gerund door vrijwilligers. Tot op de dag van vandaag kan Nirwana nog steeds bouwen op deze vrijwilligers.

In de jaren na het 25-jarig jubileum werden er bijna wekelijks muziekoptredens georganiseerd, die variëren van echte topbands tot experimentele jonge groepen. Nog steeds is Nirwana een plek waar ook beginnend talent een kans krijgt. Zo stonden artiesten als Kensington en Jett Rebel in hun jonge jaren al in Nirwana. Momenteel is Nirwana in de regio uitgegroeid tot een poptempel, waar menig Nederlandse band op de bühne heeft gestaan.

Op dit moment zijn we bezig om onze hele historie in kaart te brengen, deze is later op deze pagina terug te vinden.